Hoe werkt KNIPPR?

KNIPPR is een interactieve TV dienst. (OTT TV / Over The Top TV)
Je kijkt wat je wil en waar en wanneer je wil, maar wat houdt dit nu eigenlijk in?

Een interactieve TV dienst betekent dat je programma's kan pauzeren, terug kan kijken, herstarten vanaf het begin en dat je bijvoorbeeld 30 seconden terug kan.

Met de KNIPPR app kijk je TV op je mobiele telefoon of tablet. Download deze op je telefoon / tablet.
Je hebt wel een Android of iOS besturingssysteem nodig. We bieden deze nog niet aan voor Windows.
Om KNIPPR te kunnen gebruiken heb je een internetverbinding via vaste aansluiting of WiFi nodig in Nederland.

Om rechten technische redenen van de programma's is KNIPPR in het buitenland niet te ontvangen.

Ook is er een webplayer beschikbaar voor nagenoeg alle browsers op je laptop of desktop computer.

Je kan maximaal 5 apparaten koppelen aan je account. Wanneer je deze max bereikt hebt kan je een eerder (ouder) apparaat verwijderen op jouw persoonlijke Mijn KNIPPR pagina.
Per account mag je 2 verschillende streams tegelijkertijd afspelen.

Oké, we hebben de mobiele telefoons, computers en tablets uitgelegd.
Hoe krijg ik de beelden nu naar de TV?

Goede vraag! Wat je nodig hebt is een TV met een HDMI aansluiting. Heb je deze? Dan zijn er 3 opties die je kan gebruiken om jouw programma's op de TV te bekijken.

Optie 1:

Apple TV 4. (4de generatie)

Zie hiervoor ons uitgebreide topic:  Apple TV 4 via veelgestelde vragen. Heb je nog andere vragen?
stel deze gerust en ga hiervoor naar onze contactpagina.

Wel handig om te weten, Apple TV 4 werkt zowel op internet via kabel als WiFi.

Optie 2:

Google Chromecast.

Je kan de KNIPPR tv beelden ook bekijken via Google Chromecast. Dit apparaat koppel je aan je TV middels een HDMI aansluiting. Het installeren van Google Chromecast is relatief eenvoudig. Zolang je een WiFi verbinding hebt, kan je gebruik maken van Google Chromecast.

Chromecast kan aangestuurd worden via je mobiele telefoon of tablet en maak contact met Google Chromecast zoals eerder aangegeven installatie van Google Chromecast

In de app zie je het Chromecast icoon verschijnen. chromecast_icoon.PNG
Klik op het icoon en stream de beelden naar je TV of ander groot scherm.
Gebruik je telefoon of tablet als afstandbediening. Handig toch?

Uiteraard kan je alle andere vragen ook aan ons kwijt middels onze contactpagina.

Er zijn naast ATV4 en Chromecast nog legio andere mogelijkheden welke we bij KNIPPR aan het ontwikkelen zijn, zodat we een breder publiek kunnen bedienen. Denk aan rechtstreeks ondersteunen van de smart tv etc. Vooralsnog is het bij KNIPPR beschikbaar op mobiele telefoons en tablets met iOS of Android besturingssysteem en / of met Google Chromecast en Apple TV 4.

Optie 3:

KNIPPR op de Samsung Smart TV:

KNIPPR werkt op de Samsung Smart TV modellen van 2017. We zijn de 2016 modellen niet vergeten, deze zullen later volgen.

Je maakt een account aan op de KNIPPR pagina. De eerste maand is gratis! Wanneer je dit hebt afgerond zet je jouw TV aan. Wil je de KNIPPR Samsung Smart TV app gebruiken, ga dan naar het Smart gedeelte op je TV en zoek naar de KNIPPR app. Meer informatie hierover kun je vinden in de handleiding van jouw televisie.

Je hoeft alleen jouw TV toestel te verbinden met internet. Hierna start je de KNIPPR app op de Samsung Smart TV en log je in met je KNIPPR account.