Welke beeldkwaliteit mag ik verwachten?

Het merendeel van de programma's bekijk je in HD bij KNIPPR.

KNIPPR maakt gebruik van ABR (Adaptive BitRate).
De kwaliteit van het beeld past zich automatisch aan de beschikbare internetverbinding.
Hoe sterker de verbinding, hoe beter de kwaliteit.

Verder werken  we met een H264 codec, de ambitie is om in de toekomst H265 te gaan gebruiken.

De streams worden aangeboden op verschillende apparaten. De bitrate en resolutie wordt aangepast naar het apparaat. Bij Google Chromecast en Apple TV 4e serie worden de streams hoger aangeboden omdat het moet overschakelen naar grote beeldschermen.

We optimaliseren de streams waar mogelijk met de bijbehorende specs.