Hoe werkt de functie ouderlijk toezicht?

Om van ouderlijk toezicht gebruik te maken ga je op je webbrowser naar jouw Mijn KNIPPR. Hierna kies je voor gegevens en instellingen. Onder het kopje KNIPPR account kun je ouderlijk toezicht terugvinden.

Kies nu voor wijzigen.

Je kunt nu bij Leeftijdskwalificatie kiezen voor de volgende opties:

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar - Je kijkt hiermee programma's die geschikt zijn voor kinderen tot 6 jaar.
Mogelijk schadelijk tot 9 jaar - Je kijkt hiermee programma's die geschikt zijn voor kinderen tot 9 jaar.
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar - Je kijkt hiermee programma's die geschikt zijn voor kinderen tot 12 jaar.
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar - Je kijkt hiermee programma's die geschikt zijn voor kinderen tot 16 jaar.

Kies hierna de pincode, de pincode moet bestaan uit 4 cijfers. Bevestig hierna de pincode met het wachtwoord van jouw KNIPPR account.

Als alles goed is ingesteld zul je bij elke programma met de ingestelde kijkwijzer de onderstaande melding ontvangen.

Op dit moment werkt de functie ouderlijk toezicht alleen op de webplayer. Wij rollen de functie langzaam uit naar de apps.

Ouderlijk toezicht werkt op basis van de leeftijdsaanduiding van Kijkwijzer.

De leeftijdsaanduiding wordt in de TV gids aangegeven bij de details van het programma wanneer je klikt op 'Meer info'.

Staat er geen kijkwijzer bij dan is dit programma door elke leeftijdscategorie te bekijken. De functie is puur een hulpmiddel en je blijft als ouder natuurlijk altijd zelf verantwoordelijk.

Kom je een programma tegen die zeker een kijkwijzer moet hebben maar deze mist, geef deze dan door via ons contactformulier.