Hoe werkt de functie ouderlijk toezicht?

Om van ouderlijk toezicht gebruik te maken ga je op je webbrowser naar  Mijn KNIPPR.
Onder het kopje KNIPPR account kan je ouderlijk toezicht activeren/aanpassen.

Kies nu voor wijzigen.

Je kunt bij Leeftijdskwalificatie kiezen voor de volgende opties:

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar - Je kijkt hiermee programma's die geschikt zijn voor kinderen tot 6 jaar.
Mogelijk schadelijk tot 9 jaar - Je kijkt hiermee programma's die geschikt zijn voor kinderen tot 9 jaar.
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar - Je kijkt hiermee programma's die geschikt zijn voor kinderen tot 12 jaar.
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar - Je kijkt hiermee programma's die geschikt zijn voor kinderen tot 16 jaar.

Kies hierna de pincode, de pincode moet bestaan uit 4 cijfers. Bevestig hierna de pincode met het wachtwoord van jouw KNIPPR account.

Wanneer het is ingesteld, krijg je bij elk programma met ingestelde kijkwijzer, onderstaande melding.

Ouderlijk toezicht werkt op basis van de leeftijdsaanduiding van Kijkwijzer.

De leeftijdsaanduiding wordt in de TV gids aangegeven bij de details van het programma wanneer je klikt op 'Meer info'.

Wanneer er geen kijkwijzer icoons vermeld staan, is het programma door elke leeftijdscategorie te bekijken. De functie is een hulpmiddel, je blijft als ouder zelf bepalen waar je je kind naar laat kijken.

Kom je een programma tegen die zeker een kijkwijzer moet hebben maar deze mist, geef deze dan door via ons contactformulier.